Божиќната елка

Божиќната елка

19,00 МКД
На залиха
SKU шифра
top_pixi-elka_1
Овие минијатурни илустрирани приказни на Пикси, наменети за децата од предшколска возраст, ја поттикнуваат детската имагинација и нивната желба за учење, истражување и авантури, а во истовреме на интересен начин им пренесуваат важни животни лекции и вештини.
Овие минијатурни илустрирани приказни на Пикси, наменети за децата од предшколска возраст, ја поттикнуваат детската имагинација и нивната желба за учење, истражување и авантури, а во истовреме на интересен начин им пренесуваат важни животни лекции и вештини. На пример, голем број на Пикси приказни се фокусираат на детски стравови и несигурности како на пример поаѓањето во училиште, преспивањето за прв пат надвор од дома, учењето нови вештини како пливање, стравови од различни измислени суштества како духови, вештерки итн. Во овие книги јунаците се соочуваат со своите стравови, уживаат во новите искуства, а во некои приказни главните јунаци се токму страшните суштества кои преку хумористични ситуации им се доближуваат на најмладите читатели. Преку овие приказни, книгите Пикси истотака го поттикнуваат детскиот интерес за осознавање на природата, уметноста, науката, професиите итн. Едиција: Пикси Димензии: 100х100мм. Бр. на страни: 24. Издавачка куќа: Топер
Не може да напишеш рецензија за овој производ, бидејќи сѐ уште не си го купил/а.