Често поставувани прашања

Доколку не го најдете одговорот на вашето прашање меѓу одговорите на овие често поставувани прашања, контактирајте нè подолу и ние ќе ви одговориме во најкраток можен рок.

Како да направам нарачка во Зазу е-продавницата или организирам настан преку Зазу организаторот за настани?

За нашите нови корисници и почетниците во електронското купување изготвивме упатства за користење на нашиот сајт. Овие упатства ве носат чекор-по-чекор низ процесот на купување или организирање настан на нашиот сајт/апликација, а ви даваат и корисни додатни информации како може најбрзо и најлесно да го пронајдете она што го барате. Пристапете овде за повеќе информации.

Кој е рокот за достава на нарачките преку zazu.mk?

Во моментот, доставата се врши во рок од 1-3 работни дена во повеќето населени места во државата. Во селата кои се оддалечени повеќе од 10км од градско подрачје, доставата може да земе и до 4 дена. Во Дебар, Маврово и Ростуше, доставата се врши само два дена во неделата (секој понеделник и четврток) а пак во Крушево, Кривогаштани и Македонски Брод, доставата се врши еднаш неделно (секој петок).

Која е минималната вредност на нарачката што ми овозможува да добијам бесплатна достава?

Доставата до вашата адреса е бесплатна за нарачки над 1500 ден, но доколку ја одберете опцијата подигнување на пакетот од една од нашите локации, подигнувањето е бесплатно за нарачки над 500 ден. За нарачки под горе-наведените суми, доставата чини 79 ден а пак подигнувањето чини 49ден.

Дали можам да вратам или заменам веќе купени производи?

Доколку сакате да вратите или замените производ од било која причина, тоа може да го сторите следејќи ги инструкциите и условите наведени во нашите Услови за користење. Пристапете овде за повеќе информации.