Клементони - Батеријата на Алесандро Волта

Клементони - Батеријата на Алесандро Волта

790,00 МКД
Нема на залиха
SKU шифра
clem_voltaicpile1
Составете ја електричната батерија на Алесандро Волта, прв електричен генератор на електрична енергија во историјата! Батеријата на Волта е прв модерен модел на електрична батерија и е основ за оперативните системи на безбројните електрични уреди кои работат безжично. Производител:Италјанскиот бренд Клементони веќе 50 години произведува играчки за деца од сите возрасти. Благодарение на нивната Сапиентино програма за млади ученици, тие се водечкиот бренд за едукативни играчки во Европа. Сите играчки на Клементони се произведуваат во согласност со стандардите за безбедност и квалитет, и се дизајнирани и тестирани во Италија.
Не може да напишеш рецензија за овој производ, бидејќи сѐ уште не си го купил/а.